Ballets de Catalunya ha celebrat enguany el seu 61è aniversari. Hi ha moltes coses que fan que aquesta associació cultural sigui especial, però en dies com el de l’aniversari te n’adones del regal que suposa poder gaudir de la presència de totes les generacions que d’una manera o altra han passat per l’associació i que ens aporten el seu granet personal d’experiències i vivències a tots els socis.

La Merhawit i la Lisa ens expliquen com viuen elles des de la secció de juvenils aquest dia:

El dia dos de febrer de 2014 vam celebrar el 61è aniversari de Ballets de Catalunya. Al matí els nens i nenes que estem als juvenils vam quedar a les 10 a Ballets per preparar el pica-pica que fem després de la missa d’aniversari i del ball de l’Ofrena. Després de preparar-ho tot, ve la recompensa! I vam  anar a esmorzar a la Valenciana, on alguns vam prendre orxata o xocolata desfeta. Després d’esmorzar i amb la panxa plena vam anar cap a l’església on vam fer la missa i el ball de l’Ofrena que havíem preparat uns dies abans. Tot seguit vam poder gaudir del pica-pica i de les famoses cornes. Ens ho vam passar molt bé i va ser un gran diumenge!

Però sempre ha estat igual? Com i on es celebrava fa anys l’aniversari? L’Emili Guimerà, antic dansaire ens explica els seus records:

No sé com ho recordaran els dansaires de la meva època: parlem del 31 de gener de  l’any 1954: al matí, celebràrem una missa a l’església de Sta. Maria del Mar i, com ja sabeu, el nostre estatge social era al Palau de Llió del carrer de Montcada, 12, o sigui que només hi havia uns 150 metres fins al temple esmentat. No hi va haver ni vermut ni cap parlament i, un cop acabada la missa, ens dirigírem al nostre local per carregar tot l’equipatge – maletes, cistelles, llums (focus tercermundistes) i tota la resta d’estris – al tronat autocar que ens esperava al carrer de la Princesa, per emprendre la ruta fins a Manlleu.  La tarda del dia 31 férem una magnífica actuació al teatre del Centre Catòlic, amb la col·laboració, per primera vegada, d’ Emili Vendrell. El programa de mà reflecteix l’exigència de l’època amb el títol de l’espectacle: “Canciones y Danzas de Cataluña”. Obtinguérem un gran èxit.

Dinàrem d’entrepà durant el viatge, i no hi va faltar la bóta de vi del Sr. Josep Palouzie,  que va compartir amb tothom i fins i tot amb el Sr. Vendrell.

El dia 2 de febrer, a les 10 de la nit, al nostre estatge,  repetírem el programa  de Manlleu. Brindàrem amb xampany, hi hagué pastisseria i un ambient formidable.

 I d’aquesta manera, amb molt d’entusiasme i bons auguris, vàrem celebrar el primer any de vida de BALLETS DE CATALUNYA.

Perquè que us feu una idea, podeu veure algunes fotos dels primers aniversaris. A qui reconeixeu?

61 anys d’històries

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *

14.580 Spam Comments Blocked so far by Spam Free Wordpress